Jari Hiitola vastaan Ovechkin. Tai Sidney Crosby. Tai Patrick Kane. Kovalchuck. Toews. Nash. Mikko Koivu.

Kaikki edellämainittuja vastaan olen pelannut. Pelialustana jään sijaan on tosin ollut Xbox 360. Kyse on siis EA Sportsin pelistä NHL 10 ja sen nettiliigasta, EASHL:stä (EA Sports Hockey League). Kyseisissä peleissä siis jokainen pelaaja ohjaa vain itseään, loput kenttäpelaajat täyteään pelin ohjaamilla tekoälypelaajilla jos omaan joukkueeseen ei saada samaan aikaan kuutta oikeaa ihmistä jäälle.

Olen sen verran itserakas ja omahyväinen paska, että pelaan itseäni, omalla nimelläni. Tuntuu vähän erilaiselta, kun maalin tekee vaikkapa Niko Laurinen, syöttäjänä Turjansalo ja Hiitola, kuin jos maalin tekisi vaikkapa kolmikko Kane-Crosby-Heatley. Joku voi nähdä asian toisin, mutta itse en pysty ymmärtämään miksi pelaajat eivät halua pelata omilla nimillään, vaan pitää sitten kilpailla sadan saman nimisen Crosbyn kanssa. Täysin persoonatonta pelleilyä.

Mutta löytyy vielä pahempi, ehkä persoonallisempi, mutta tuplasti pelleillympi vaihtoehdot - mukahauskat nimet. Löytyy sellaisiakin kuin etunimi Oops I did, sukunimi It again. Juu, ha ha, hauska läppä, mutta vain sen ekan kerran. Try Me. Black Obama. Riki Sorsa. Your Mom. Näitä riittää, näistäkin Black Obama tuli vastaan NHL 09:ssä, jossa valtaväestön suurena trendinä oli olla tummaihoinen, jolla oli vaaleat viikset ja vaaleat rastat. Se oli niin coolia...sen kaksi ekaa peliä. Sitten kun näitä vastaan on pelaillut satakunta peliä, sitten alkaa jo vituttaa pelleily. NHL 09:ssä pelasin muistaakseni yli tuhat ottelua, joten vitutuksen määrän voi joku innokas siitä laskea. Mutta mikäs siinä, ettei vaan syynä olisi ollut pelin buffaamis-videoiden naureskelu yhdelle testipelaajalle, joka oli juuri tuollainen tummaihoinen vaaleilla karvoilla, ja nimi oli Bill Cosby. Vittuako siinä enää tosissaan ottamaan, kun pelin kehityksen ja markkinoinnin suurin nimikin sille naureskelee.

Tietysti, hienointa ja kuuminta hottia onkin sitten pyörittää nämä perseily-nimet niin kuus-nolla kahville ettei tosikaan. Harmi vaan kun niin harvoin pelaavat peliä loppuun, jos ollaan joku 5-0 johdossa...

Onhan se nyt vähän hassua kimpaantua tämmöisestä, sikäli täysin yhden tekevästä seikasta jossain urheilupelissä, mutta kieltämättä tulee kunnioitettua enemmän pelaajia, jotka pelaavat oikeilla (tai edes oikeilta kuulostavilla) nimillään. Hiitoloita on tullut vastaan yksi, Crosbeja, Kaneja, Sid the Kid, Alexander the Great ja mitä näitä nyt onkaan, niitä on tullut kymmenittäin. Kai he sitten tykkäävät olla "sen-ja-sen joukkueen Crosbyjä", sen sijaan että olisivat jollakin tapaa uniikkeja.

Älkää edes viitsikö muistuttaa uusimman peliversion uusista ja värikkäistä vaihtoehdoista varusteiksi. Sen graafisen suunnittelun idean alullepanijan kävin jo murhauttamassa.